Терминът "хибридна турбина" означава "нестандартен или потенциално модернизиран турбокомпресор". Той се състои от турбокомпресор с комбинирани части от различни модели турбокомпресори, или части с различни размери и еднаква база. Също може да се направи и хибрид между напълно различни производители, например между Garrett и Borg Warner, за да се постигнат нужните за случая крайни резултати от турбото.
Има много варианти на тема хибриди, вариращи от турбо само с един заменен компонент, през промяна на много компоненти - било то в една, или друга форма. Следователно няма никакви твърди правила по отношение на хибридните турбини. С промяна на дизайна и производителността можете да постигнете огромно увеличение на мощността. Тунингованият турбокомпресор  може да изглежда абсолютно стандартен на външен вид, но вътре в него да има редица модифицирани компоненти и размери.

GR Turbo изработва хибридни турбокомпресори според нуждите и проектите на нашите клиенти за бензинови, дизелови или състезателни автомобили.

Ние не свеждаме тунинга на турбини само до монтиране на по-голями компресорни колела.